2008-10-07

Nurmen Lintu 5



Vi är två som bloggar från denna resa. Janne Olofsson bloggar på Norrbottens-Kurirens hemsida med början i måndags. Föreställningen utvecklas hela tiden, arrangemangen finslipas och timingen blir bättre, bilder kommer till och bilder försvinner. När sista spelningen är avklarad så är vi som bäst.

Jag gör en lite tillbakablick på de dagar som gått sen sist.
3/10
Mattila, Övertorneå Kommun.
En totalt utsåld spelning. Folk som åkt 10 mil fick vända om i dörren. Kul men tråkigt. Vi övernattade på Cape East i Haparanda, ett stort lågbudgethotell för IKEA kunder. Vi badade vedledad bastu på kvällen. Underbart skönt om än något dyrt, 1200kr för sju personer. Gruppbilden är tagen i Haparanda.
4/10
Siknäs, Kalix Kommun.
Om man är ute på vägarna i Norrbotten denna tid på året vet man aldrig när väglaget blir en livsfara. Både bussen och släpet hade sommardäck och det oroade oss en del. Efter långa diskussioner och många telefonsamtal lyckades vi (Peter) ordna ett bussbyte och vinterdäck till släpet när vi hade den spelning som var närmast Luleå.
Hasses son tog den vinterdäcksförsedda, bussen lastade i vinterdäck till släpet och for upp till Siknäs. Det tackar vi för. Övernattning i Pajala efter 20 mils körning. Den resan visade att vi hade haft rätt när vi satt på vinterdäcken.
5/10
Saittarova, Pajala Kommun
Bygdegården heter Tre Tallar och ligger väldigt vackert på en kulle med en fin sjö nedanför. Fullsatt som vanligt. Man kan inte annat än bli imponerad av alla ideella krafter som gör dessa arrangemang möjliga. De bakar bullar, kokar kaffe, affischerar, och säljer biljetter, helt utan egen vinning. Mest kvinnor. I dagens publik fanns bl.a. Mikael Niemi.
6/10
Lainio, Kiruna Kommun.
Lainio ligger vid vägs ände. Här kan man snacka om uppslutning. 150 personer i publiken och en befolkning på 70. Det kom en hel busslast från Kiruna, tänk att de ville färdas 2 timmar för att se och lyssna på det vi hade att förmedla. Det värmer i hjärtat. Det kom fram en man till mig och berättade att han var med på en av bilderna. Det är en bild av Samuli Paualaharju från ett bönemöte i Lainio 1932. Han sitter längst fram på bilden tillsammans med sin bror. Bakom dem sitter deras pappa. Det kändes speciellt. Bilden på färjan är från Lainio.
7/10
Hakkas, Gällivare Kommun
I dessa sammanhang är Hakkas en storstad med ca 400 invånare. Fullsatt som vanligt. Sveriges Radio spelade in denna konsert för senare sändning. Hur och i vilken kanal vet jag inte än.
I natt och tre nätter framåt sover vi i Gällivare och i morgon spelar vi i Vettasjärvi.

Inga kommentarer: