2008-05-31

Äntligen Flu


I strålande solsken och på årets första sommardag har Norrbottens Museum vernissage på en fotoutställning.
Ett tips från coachen är att lägga sommarvernissager en skön vardagskväll istället. Jag tror att det skulle passa de flesta bättre.
Först såg jag en annan utställning på museet. Avgångsklassen vid mediagymnasiet, de med foto som tillval visade sin slutproduktion. Det såg väl ut som det brukar, försiktigt och ojämnt. Det känns som att lärarna borde ha styrt upp det hela lite. Naturligtvis kan man inte ha för höga förväntningar men med lite peppning och kritik borde det ha blivit mycket bättre. Allt kändes oengagerat och förutsägbart. Var finns den ungdomliga lusten att upptäcka och bryta mot reglerna? Eller går allt ut på att stöpa alla i samma form?
Det som var rent dåligt var presentationen. Fult skurna passepartouter, gamla nötta fula ramar, statiskt och fantasilöst hängt.
Några trappor längre ner hade Ulf (Flu) B. Jonsson vernissage på en porträttutställning. Det är en erfaren och duktig yrkesman som för första gången har en egen utställning. Det var verkligen på tiden.
Halva Luleås kulturparnass är där. Både i levande livet och som fotografier. Här har ungdomarna två trappor upp mycket att lära.

Inga kommentarer: